Probuzení Ježibaby ze zimního spánku

Vepřové hody
Začátek akce: 04.03.2023 v 10:00 hodin (so)
Předpokládaný konec: 04.03.2023 v 15:00 hodin (so)
Druh akce: Gastronomická akce
Místo konání: Ráby: Perníková chaloupka

Na vědomost se dává, že v KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU® pod hradem Kunětická hora u Pardubic bude 4. března 2023 od 10.00 do 15.00 hodin velká sláva! Perníková chaloupka, jež vystavuje stovky krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem, zahájí svoji jubilejní 20. sezónu, a to veselým happeningem „Probuzení Ježibaby ze zimního spánku“ v režii spolkové samosprávy, při němž paní Ježibaba oslaví své 20. úřední narozeniny. Na svůj velký den se pečlivě připravuje a dětem i dospělým, cizincům i domorodcům Království perníku bude předvádět své mistrovské umění.

Kdy se ale Ježibaba narodila doopravdy, nikdo s určitostí neví. Podle délky vousů a jiných příznaků lze usuzovat, že je jí více než 750 let. Za to každý vzdělaný člověk ví, že paní Ježibaba z Perníkové chaloupky děti nejí! To je jenom pomluva, že chtěla sníst Jeníčka a Mařenku! Bránila jen svůj majetek a oheň v peci zapálila dle pradávného moudra: "Kdo lže a krade, do pekla se hrabe! Ohnivou cestou, skrz rozpálenou pec…"

Ve skutečnosti má Ježibaba ráda prasečí, a tak pro ni i pro všechny gratulanty domorodci Království perníku, z. s., připravují VEPŘOVÉ HODY v útulně U všech čertů. Uvidí (pokud se řezník nezalekne prasete), jak se z veterinárně zkontrolovaného vepřového masa dělají jitrnice, ovárek, gulášek, prejt, tlačenka,... A budou moci ochutnat, ovšem pouze dokud nebude toto omezené množství čerstvě uvařených produktů spotřebováno!

Království perníku novou sezónu zahájí veselým happeningem, do něhož se může zapojit každý dle svých uměleckých schopností a možností.... Mohou se přesvědčit! Doporučujeme jim rezervovat si vstupní vízum na www.kralovstvi.cz – požádat o azyl, stát se domorodcem Království perníku a získat nejenom krásný Cestovní pas, ale i vstupní vízum se slevou. Akce se koná ve spolupráci se Základní školou V Pohybu, jež zanedlouho do Království perníku přesídlí z Pardubic.

Základní informace: Perníková chaloupka
Další informace:http://www.pernikova-chaloupka.cz
Autor:Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.)
e-mail: ludek@sorm.cz
organizace: č. 2
Aktualizace:15.02.2023 v 22:48 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ