Frymburk [ Město nebo obec ]

Frymburk je malebné rekreační městečko, rozkládající se na poloostrově u Lipenského jezera.
Se svou širokou nabídkou se stává oblíbeným cílem mnoha českých i zahraničních turistů. V létě zde můžete prožít bezpočet příjemných, ale také velmi vzrušujících okamžiků při vodních sportech a jiných atrakcích na hladině největšího jezera ve střední Evropě.
Široká nabídka na Vás však čeká také "na souši". Na jaře, v létě a na podzim Vám doporučujeme vydat se pěšky, na kolech či na koních na výlety do okolí, kde je k dispozici dostatek značených tras pro milovníky šumavské přírody a kulturních památek, pestrá paleta možností je připravena také pro rybáře, lovce i houbaře.

V zimní sezóně na Vás čeká při příznivém počasí zamrzlá hladina jezera spojená s bruslením a zimním jachtingem, upravené lyžařské běžecké stopy i volný zasněžený terén pro romantické vyjížďky, ale také svahy s vlekem upravené pro sjezdové lyžování.

Frymburk Vám nabízí po celý rok dostatečnou ubytovací kapacitu rozličného typu: od hotelů a penzionů, přes kempy a turistické ubytovny, až po ubytování v soukromí, lákavé jsou také zážitky gastronomické při posezení v některé z místních restaurací.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 2, 24.09.2021 v 14:07 hodin