Lyžařský vlek Nezdenice [ Lyžařská sjezdovka s vlekem ]

Lyžařský vlek TJ Sokol Nezdenice
Vlek v Nezdenicích typu poma patří mezi nejstarší v našem regionu. Letošní sezóna je osmnáctá v pořadí. Stejný datum pořízení má i sněhové dělo. Lyžaři v Nezdenicích se mohou pochlubit tím, že jako první na našem okrese vyráběli technický sníh. Celý svah je kvalitně osvětlený a zajišťuje večerní lyžování. V případě nepříznivých sněhových podmínek na blízkém Mikulčině Vrchu se sjíždějí rekreanti a lyžaři do Nezdenic.

Z Uh.Hradiště se na svah dostaneme po trase Uh.Brod-Šumice-Nezdenice, kde hned na začátku obce nás směrové ukazatele dovedou až k vleku. Z Hradiště do Nezdenic je to asi 25 km. Parkoviště je zdarma a parkuje se v těsné blízkosti vleku.

Permanentky v Nezdenicích jsou pouze bodové. Za dvacet šest jízd zaplatíte 70 Kč. Děti do 15 ti let platí o deset korun méně. Za večerní lyžování se nepřiplácí a cena je stejná. Permanentky platí celou sezónu a podle slov obsluhy vleku p.Strouhala je možné je použít i v následující sezóně.

Svah je dlouhý 220 metrů a končí v nadmořské výšce 450metů. Převýšení svahu je asi 75 metrů.

Lyžařský svah v Nezdenicích je trochu odlišný od ostatních svahů v našem regionu. Horní část sjezdovky je strmější a je možné ji označit jako středně těžkou, v barevném označení sjezdovek jako červená. Spodní část sjezdovky (asi 100 metrů) je potom mírná, lehká, v barevném označení jako modrá. Sjezdovku doporučujeme spíše pro zdatnější a pokročilejší lyžaře. Pro úplné začátečníky by mohl být problém sjet horní část sjezdovky. Přepravní kapacita vleku je přibližně 220 osob za hodinu.

Pro snowboardisty je souběžně s vlekem vybudovaný menší snowpark. Za využití se připlácí 20 Kč.

Sněhová pokrývka udávaná v době naší návštěvy (5.3.) byla 50 cm a dá se hodnotit jako objektivní. V horní části sjezdovky se místy objevovaly ledové plotny.Čekací doba u vleku byla minimální a pohybovala se do dvou minut. I v době největší lyžařské špičky se nečeká déle jak pět minut. Půjčovna lyží ani lyžařská škola v Nezdenicích není. Ski servis potom najdete v blízkém Bánově (5 Km).

Pokud pojedete lyžovat na nezdenický svah, tak si sebou vezměte termosku s čajem. 0bčerstvení bylo pro malý zájem zrušeno.

Mile nás překvapila velmi dobrá kvalita lyžování hlavně u místní mládeže, za kterou by se nemuseli stydět ani na alpských svazích. Je vidět, že svah je dětmi hodně využívaný.

Do budoucnosti je velké přání lyžařů z Nezdenic pořízení rolby na úpravu svahu a posílení zasněžovacího systému. Jak nám sdělil pan Datínský, který věnuje vleku hodně svého volného času, vše záleží na finančních možnostech.

Info o sněhu a provozu:737 355 499
Provoz: pracovní dny 16.00-19.00, víkendy 10.00-19.00
Nezdenice

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Pavel Kuča org. 56, 10.04.2007 v 12:05 hodin