Skautský oddíl Horní Lideč - středisko Lidečko [ Klub ]

Počátky skautingu v naší obci se datují do roku 1997, kdy v Horní Lidči vznikla chlapecká družina, která společně s družinou z Lidečka tvoří chlapecký oddíl PANTHER. V roce 1999 vznikla také dívčí družina, která s dalšími družinami z Lidečka tvoří dívčí oddíl SLUNCE.
Na začátku roku 2002 došlo k osamostatnění oddílů fungujících v obcích Horní Lideč a Lidečko od střediska Hovězí. Vzniklo tak nové středisko Lidečko. V současné době je ve středisku registrováno 133 členů, z nichž asi 50 je z Horní Lidče. Ve středisku jsou 3 oddíly, z nichž dva jsou dívčí - 1. oddíl NADĚJE a 3. oddíl SLUNCE a jeden je smíšený - 2. oddíl DVOJKA.

Jednou týdně se konají skautské schůzky v klubovně v budově obecní knihovny. Jejich náplní je naučit děti pokud možno formou hry všem základním dovednostem a znalostem, které budou v životě potřebovat. Mezi základní dovednosti patří např. pravidla první pomoci, znalost rostlin a zvířat, vázání uzlů, orientace v přírodě, základy práce s mapou, morseovka aj. Občas se také pořádají výpravy do přírody, kde se děti učí, jak se správně chovat a získat tak kladný vztah k ochraně životního prostředí. Vyvrcholením skautského roku je letní tábor. Na táboře si děti zakusí všechny dovednosti na vlastní kůži, trénuje se fyzická kondice a učí se samostatnosti. Mimo tyto aktivity připravují činovníci působící ve středisku mnohé akce jak pro skauty a skautky, tak pro ostatní občany našich obcí.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Skautský oddíl Horní Lideč - středisko Lidečko
Marek Filák
Horní Lideč 243
756 12 Horní Lideč
Česko (CZ)

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.hornilidec.cz

Typ záznamu: Klub
AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 08.03.2010 v 10:21 hodin