Perníčky [ Specialita k jídlu ]

Z velikonočních receptů

Perníčky

40 dkg polohrubé mouky, 14 dkg cukru, 2 celá vejce, 6 dkg másla (Hera), 2 polévkové lžíce medu, 1 prášek do pečiva.

Pokud chcema tmavší, přidáme kakaový prášek.

Po zpracováná necháme odpočinout.
Těsto rozválíme na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujeme tvary. Dáme na pečící papír na plech nebo na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 5-8 minut.

Poleva:
14 dkg cukru (2x osít), 1 bílek, 1 lžíce citronové šťávy.
Vše ušlehat v bílou pěnu.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.04.2004 v 09:44 hodin